joi, 16 august 2012

0

Vizită în comuna pădurarilor

Posted in
După câteva zile ploioase în care nu am reuşit să pedalez iată-mă din nou pe bicicletă, de data asta destinaţia era o localitate din judeţul Mureş, Gurghiu.

Am pornit dimineaţa în jurul orei 8 pe DN14b şi apoi pe DN14 până în Sighişoara de unde am intrat pe drumul ce duce spre Târgul Mureş. Până în Sighişoara am pedalat destul de încet, împiedicat de frigul de afară şi de vântul care sufla din faţă, deşi era o zi de vară încă... am luat „roata” unui camion care mergea cu 40 km/h şi curând m-am trezit că părăsesc drumul care era în reparaţie şi intrăm pe şoseaua către Târgul Mureş. Câteva căţărări destul de lungi le-am escaladat fără prea mari probleme şi curând coboram În oraşul de pe malurile Mureşului. Neavând prea mult timp de admirat betoanele oraşului, am traversat oraşul în grabă şi m-am îndreptat spre Reghin. Am intrat din nou pe un drum în reparaţie unde cozile erau interminabile iar eu mă strecuram destul de uşor printre maşinile ce prindeau rădăcini la semafoare. Cu o pauză de masă înainte să intru în oraşul de unde proveneau schiurile mele din copilărie şi cu puţini kilometri rămaşi până la destinaţie picioarele mele făceau faţă cu brio. În Reghin am virat la dreapta şi începeam să rulez pe ultimi 15 kilometri, partea carosabilă nu era una tocmai bună dar pădurea care o transversam era ingredientul perfect pentru un ultim sprint.
Am intrat în Gurghiu şi urma să mă întâlnesc cu colegul meu de facultate pentru că la el urma să înoptez, vorbisem la telefon că ne întâlnim pe drumul principal din localitate, rulam destul de lejer până i-am zărit maşina venind din faţă, ne-am salutat din priviri şi urma ca el să se întoarcă şi să meargă înaintea mea, în timp ce aşteptam să mă depăşească din spate am auzit un zgomot ciudat şi privind înapoi am observat că un alt şofer l-a lovit în timp ce acesta făcea întoarcerea din trei mişcări. După multe certuri şi o vizită la secţia de poliţie care era lipsită de poliţişti, şoferii au hotărât ca fiecare să îşi repare maşina. A urmat cunoştinţa cu câinii lui Bogdan şi multe poveşti despre ultimul an de facultate ce ne stătea înainte. Seara am mâncat o salată bună în Reghin şi apoi un somn ce urma să-mi reîncarce bateriile pentru a doua zi.
A doua zi am plecat în jurul orei 10 spre casă cu mai puţin chef decât venisem, pedalam monoton până la intrare în Târgu Mureş unde o pană m-a trezit din visare. Ştiind că nu am pompă la mine doar cameră de schimb am fost cuprins de nervi atât de tare încât doar după câteva minute am observat că în faţa mea era o benzinărie Petrom iar acolo aerul era pe gratis. După ce am reparat pana am trecut din nou dezinteresat prin oraş iar de data aceasta m-am îndreptat spre Târnăveni, cu câteva pauze scurte am străbătut drumul dintre cele două localităţi şi mai aveam doar Mediasul punct important în drumul meu spre casă.
Trecând cu bine şi de cele două căţărări de la Botorca şi de la Blăjel am intrat în oraşul de pe malurile Târnăveni Mari. De aici ultimi 30 de kilometri mi-ai devenit atât de familiari încât cuprins de gânduri am ajuns acasă fara să-mi dau seama, mulţumit de cursă şi de cele două noi oraşe ce le-am adăugat pe harta cuceririlor, Târgu Mureş şi Reghin.


0 comentarii: